domingo, 1 de noviembre de 2009

Aportacions de Enrico Fermi a la ciència

Enrico Fermi va ser un grandíssim físic, va desenvolupar el primer reactor nuclear i va contribuir en el desenvolupament de la teoria quàntica, la física nuclear i de partícules i la mecànica estadística. A més Fermi ha treballat molt en el camp de la radioactivitat.
En el seus principis construeix un giroscopi i va estudiar el camp magnètic de la Terra.
Fermi va construir la primera pila nuclear, i el Desembre de 1942 va crear la primera reacció en cadena controlada de fissió nuclear.
Fermi per portar a lloc les seves investigacions, treball, porjectes.. contava amb un execel•lent grup de científic italians.
Durant la Segona Guerra Mundial va col•laborar amb la elaboració de la bomba atòmica.
Va anomenar la Paradoxa de Fermi que plantejava la qüestió de si hi havia vida fora de la Terra. On estan? Fermi deia que las civilitzacions tecnològicament mes avançades corrent més perill d’autodestruir-se per el mal us d’armes nuclears.
També va publicar els problemes de Fermi que eren la il•lustració clara de la importància del anàlisi dimensional, i dels mètodes d’aproximació.
Fermi va fer aportacions a la física teòrica i a la experimental, una de elles la teoria de la desintegració beta. La teoria de la desintegració beta es el procés per el qual un nucli inestable emet un partícula beta per millorar la relació Neutrons/Protons d’aquet nucli, la partícula beta pot ser un electró i s’escriu β- o un positró β+. En la expulsió de beta el número de protons i neutrons varia, però la suma d’aquets (número màssic) es constant. La diferència entre electró i protó i la partícula beta es el seu origen nuclear: no es un electró extret de una orbita atómica.
La desintegració de beta es degut a la interacció nuclear dèbil, que transforma un neutró en un protó.
De les reaccions va donar lloc al “neutrino” degut a la violació dels principis de la conservació de l’energia.

No hay comentarios:

Publicar un comentario